Oldalak

2012. február 19., vasárnap

Kis kecskék

A szüleimnél a február az új jövevények hava. Ezt azért mondom, mert náluk ilyenkor születnek a kis kecskék. Most is született 3 anyától 8 pici. Van egy négyes iker, a másik kettőnek pedig 2-2. Imádom őket. Csak van velük gond is. Ne gondolja azt az ember hogy meg születtek és kész.. Ez nem így van. Ahol ennyi születik ott bizony pótolni kell a tejet és menni kell szoptatni. De én ezt az időszakot nagyon szeretem mert ilyenkor lehet őket egy kicsit szeretgetni :)



Varrógép

Elromlott a varrógépem. Azt hiszem annak akinek van gépe a rémálma az ha elromlik a gépe. Főleg akkor ha a motor romlik el. Az még rosszabb ha le is ég a motor. A bosszúságot nem is számítom, de az anyagiak..... Nekem szerencsém van mert a férjem elég gyakorlatias ember. Szétszerelte a gépemet, megnézte a motort, majd elment egy varrógép szaküzletbe és vett egy új motort, és be is szerelte :) Kipróbáltam jól varr. A következő nap varrtunk az ablakok közé huzatfogót. Én töltöttem szivaccsal Páromnak pedig mondtam, hogy varrja össze kézzel. Persze Ő elkezdett mérgelődni, hogy persze majd kézzel varrja. Vegyük elő a varrógépet és azzal varrjuk össze hamár megcsinálta.  Mondtam neki, hogy jó, de akkor Ő fog varrni mert én a szivacsot töltöm. Szegény bele is egyezett:


Hóember torta

Az új  lakásban készült első csokitorta hóember díszítéssel. A tortát a férjem készítette az én érdemem a díszítés.  A hóesés örömére hóember díszt kapott a torta.

Pirogravír

Próbálgatom a pirograviromat :

Szülinapos játék!

A következő szülinaposunk Margó. Tőlem ezeket kapta. Tojáshéj mozaikból készült dobozka, képeslap könyvjelző és pet palackból készült medálok:




Egy hónap

Egy hónapig nem volt netem és lassan elvonási tüneteim lettek :) Már nagyon hiányzott. Pedig nem vagyok olyan ember aki mindig a számítógép előtt ül, de azért érdekes volt hogy nem tudtam az üzeneteket megnézni. Meg ha valami eszembe jutott akkor nem tudtam a neten utána olvasni. A blogolvasásról pedig már nem is beszélek :) Nem szoktam kommentálni a kedvenc blogjaimba, pontosabban csak nagy ritkán, de napi szinten olvasom. Most pedig nem tudtam :(
Kezdem az elején. Már a tavalyi évben gondolkodtunk, hogy másik helyre költözünk, de akkor még nem léptük meg. Most sem így gondoltuk igazán, de így alakult. Január 11- én felmondtuk az albérletet 18--tól pedig már a másik pontosabban a mostani albérletben feküdtünk le. Azért furi volt. A másik albérletben kezdtük el közös életünket. Elég sok minden történt velünk. Főleg mert 4 évig laktunk ott. Történt jó és történt rossz is. A költözést nem kívánom senkinek :) Aki már költözött az tudja miért. Én nem gondoltam, hogy ennyi sok mindent össze tud gyűjteni az ember. :) Nálunk a költözés úgy történt, hogy 15-én a mostani albérlet kulcsát megkaptuk, kitakarítottuk / mert ne tudjátok meg, hogy milyen koszosan hagyták itt az előző lakók... :o / Még aznap pakolás csomagolás, következő nap én dolgoztam férjem hurcolkodott. Munkából haza gyors kajálás majd pakolás, csomagolás hurcolkodás. Itt meg csomagolás , pakolás szelektálás, majd vissza a másikba. Majd elölről kezdeni az egészet. De 18-án este Itt már úgy feküdtünk le, hogy nem volt a lakásban egyetlen egy doboz sem és 90 %-ban a helyén volt minden. A következő napokban vissza a másik lakásba takarítás festés. Úgy visszaadni a lakást ahogy kaptuk.
Itt már minden rendben volt. A helyén volt minden csak a netet nem kötötték még át. Amikor meg jöttek, hogy na most bekötik akkor meg olyan hideg volt, hogy nem lehetett :) De most már van és az egy hónapos lemaradást pótolhatom. Olvashatok. Nézegethetem ki mit készített ez alatt az idő alatt :)
Na azért én sem tétlenkedtem. Sok mindent készítettem, csak sajnos nem mutathatok meg mindent. Azért van pár dolog :)
A következő bejegyzésekben meg is mutatom :)
Szép estét mindenkinek...